Danmarks bedste hospital for 10. gang

Hospitalsledelsens rundtur til de vindende afdelinger. Med sig havde de lykønskninger og kasser med julegodter! Foto: Aarhus Universitetshospital, Michael Harder

Aarhus Universitetshospital er nu i et helt årti blevet kåret som Danmarks bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin

For 10. år i træk har Aarhus Universitetshospital vist, at hospitalet er Danmarks bedste. I dag kårer Dagens Medicin – en nyhedsavis inden for sundhedssektoren – Aarhus Universitetshospital til landets bedste i deres konkurrence om Danmarks Bedste Hospital.

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital nr. 1, Odense Universitetshospital nr. 2, Aalborg Universitetshospital nr. 3 og Rigshospitalet nr. 4.

 

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) er imponeret over, at Aarhus Universitetshospital kan holde den høje standard.

 

– Det er svært at komme op på toppen, og det er endnu sværere at holde sig på toppen. Men det har Aarhus Universitetshospital formået, siger Bent Hansen.

– Aarhus Universitetshospital har hele tiden fokus på at forske, udvikle sig og blive bedre. Hospitalet er en del af et samlet sundhedsvæsen, hvor hospitalet som universitetshospital skal bære de tungeste byrder og de sværeste opgaver, men samtidig levere den højeste kvalitet. Og den opgave har hospitalet løftet på fornem vis.

 

Behandlingskvalitet vægter højest

Aarhus Universitetshospital får 11 1. pladser blandt de 68 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på i konkurrencen. Desuden får hospitalet en række 2. og 3. pladser.

 

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter landet over er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

 

Men det er altså altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, mens patienttilfredshed vægter 10 procent.

Bedst på 11 behandlingsområder

Aarhus Universitetshospital har vundet 1. pladsen inden for følgende 11 behandlingsområder:

 • Blødende mavesår
 • Bugspytkirtelkræft (kirurgi)
 • Nyretransplantation
 • Forbigående blodprop i hjernen
 • Hoftenære lårbensbrud
 • Leddegigt
 • Prostatakræft (kirurgi)
 • Blærekræft (kirurgi)
 • Abdominale aortaaneurismer (udposning på legemspulsåren i maven)
 • Hjerteklapoperation med samtidig bypass-operation
 • Lungekræft (kirurgi)

Aarhus Universitetshospital vinder først og fremmest på evnen til at have et stabilt højt niveau på alle behandlingsområder.

 

Det er medarbejdernes sejr

Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, er særdeles tilfreds med, at hospitalet kan kalde sig Danmarks bedste for 10. år i træk.

 

– Det er en fantastisk flot præstation. Vi har vist, at vi år efter år har formået at holde en meget høj standard i patientbehandlingen, siger Poul Blaabjerg.

– Det er vores lidt over 10.000 medarbejdere, som har skabt dette resultat. Det er deres høje faglighed og engagement, der har båret os igennem.

Foto: Aarhus Universitetshospital, Michael Harder

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.