Center for Sundhed nomineret til byggepris

Center for Sundhed i Holstebro blev officielt indviet 12. september 2018

Center for Sundhed i Holstebro, som åbnede sidste år, er nomineret til prisen ”Årets sundhedsbyggeri 2018” sammen med fire andre sundhedsbyggerier i Danmark. Frem til 1. maj kan du stemme på ét af de fem byggerier.

Prisen uddeles den 8. maj 2019 i København til en konference afholdt af Nohrcon, som også står bag prisen.

Kåringen af Årets sundhedsbyggeri skal sætte ekstra fokus på de projekter, der kan tjene som eksempel for andre, så fremtidens hospitaler, plejeboliger og sundhedscentre bygger videre på erfaringer og positive resultater.

Fem projekter er nomineret af en jury. Det er:

  • Center for Sundhed i Holstebro,
  • Demenslandsbyen Tornhøjhaven i Aalborg,
  • Nyt Psykiatrisk Center i Skejby,
  • Seniorboligerne i Diakonissestiftelsen på Frederiksberg
  • Hvidovre Sundhedscenter.

Stem på Center for Sundhed

Frem til 1. maj, kl. 12.00 kan du afgive din stemme til ét af de fem sundhedsbyggerier. Vi foreslår en stemme på Center for Sundhed, men det er jo helt op til den enkelte. Gå til afstemningen hvor du også kan se og læse mere om de fire andre nominerede.

Det siger juryen om Center for Sundhed:

“Smuk, fleksibel ramme om en bred vifte af sundhedstilbud. Det er lykkedes at skabe adskilte enheder med et samlende midtpunkt, som både offentlige og private, akutte og dagligdags sundhedstilbud og psykiatri vil kunne se sig selv i. Meget smuk løsning, hvor alle funktioner bliver ligeværdige.”

“Højt kommunalt ambitionsniveau har givet mulighed for at bygge et samlet og imødekommende sundhedstilbud der fremstår udført i god kvalitet. Klart logisk overskueligt indefra. Det centrale rum medvirker til en klar intuitiv way-finding.”

“Rigtig flot arkitektur og jeg kan rigtig godt lide tanken bag byggeriet. Alt indenfor sundhed er samlet et sted, hvilket gør det lettere for brugerne at forholde sig til.”

Få mere at vide om det nye sundhedshus i Holstebro på centerforsundhedholstebro.dk

Sundhed og kunst

Et besøg i Holstebros nyåbnede Center for Sundhed er ikke kun et møde med en sundhedssektor og en række klinikker og ambulatorier. Det er også et møde med kunst fra gulv til loft, skabt af forskellige kunstnere.

Du kan læse mere om kunsten i nyheden Kunst i byudviklingen i anledningen af en ny publikation fra Realdania, hvor Center for Sundhed er omtalt.

Kayas Pizza box