Børnehave får ekstra input fra byens ældre

Samværet mellem bedsteforældre og børn i institutionen skaber glæde og værdi for begge parter.

Bedsteforældre og poderne i Børnehuset Lærkereden i Staby gav hinanden en god oplevelse.

Bedsteforældre er stolte af deres børnebørn. Og børn er stolte af deres børnehave. Det mærkede Børnehuset Lærkereden i Staby, da de forleden holdt bedsteforældredag.

Dagen handlede om pirater med blandt andet sang, dans, guldgraveri og planken ud. Bedsteforældrene levede sig ind i rollen, og det skabte et enestående samvær.

Nu vil børnehaven forsøge at sætte samarbejdet med byens ældre endnu mere i system. Når bedsteforældre kommer på besøg i børnehaven, så nyder de at lege og synge med deres egne børnebørn og andre børn.

Det viser sig, at de ældre kan noget, som institutionen faktisk mangler. Til en bedsteforældredag i Staby for nogle år siden var der en ældre tømrer, som syntes, at træpistolerne så lidt simple ud. Han havde skabeloner hjemme til både geværer og pistoler. Derfor kom han senere på besøg i Lærkereden for at fabrikere legetøjsvåben.

Onsdagsklubben i Staby har også samarbejdet med børnehaven. De ældre har blandt andet hjulpet børnene med at blande dej og sætte i ovnen til ”Bag for en Sag”, hvor pengene går til BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Viceleder Ann Risgaard Nielsen fra Staby Skole og Børnehuset Lærkereden fortæller, at de håber at kunne udbygge samarbejdet med Onsdagsklubben efter sommeren i år.

– De ældre skal ikke erstatte personale. Det er ren bonus, at de kommer. De giver ny input, og det er til fælles glæde. Vi mærker, at børnene nyder samværet med ældre og omvendt, siger Ann Risgaard Nielsen.

Kayas Pizza box
Gaardhøje box 2019