Børn omdanner affald til kunst og sanser FN’s verdensmål

Foto: Affald fra stranden kan blive til kunst, ved de nu i Staby

Kunstner besøger Børnehuset Lærkereden i Staby, og nu skal børnene opleve, at deres værker udstilles.

Masser af plast og andet affald skyller ind på Vesterhavets strand få kilometer vest for Staby. Det har byens børn tit set. Men nu har de opdaget, at affald ikke bare er affald. De har oplevet, hvordan tingene kan genbruges – også til kunst.

Kunstneren Ilze Rudzite fra Holstebro har besøgt Børnehuset Lærkereden i Staby. I et værksted viste hun, hvordan der kan skabes fine ting af det, som ellers smides ud.

Børnene prøvede selv at skabe kunsten.

Også andre institutioner rundt i Holstebro Kommuner arbejder med at omdanne affald til kunst. Meningen er at gøre FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling nærværende allerede fra børnehaven. Specielt mål nummer 12 ud af 17 om blandt andet at mindske den negative miljøbelastning affald.

Nye input

Børnene i Staby får nu den næste oplevelse: Deres genbrugskunst udstilles på biblioteket i Ulfborg fra 12. til den 27. juni.

Pædagog Louise Tiphede fra Børnehuset Lærkereden fortæller, at børnene arbejdede med kunsten i tre grupper. De helt små, mellemgruppen og førskolebørnene.

– Det er fedt at få sådan noget nyt ind i vores dagligdag. Det giver input til, hvad vi kan arbejde videre med, siger Louise Tiphede.

Fordybelse

Viceleder Ann Risgaard Nielsen fra Børnehuset Lærkereden oplevede ekstremt nærværende og fordybede børn.

– Det er noget helt særligt, når vi får besøg udefra. Jeg tror, det var overraskende for mange af dem, hvor fine ting man kan lave af noget, som ellers smides ud, siger Ann Risgaard Nielsen.

Hun fortæller, at børnene prøvede at male med svamp i stedet for med pensel. De fik maling på fingrene. Det har de også prøvet før. Men her gav det nærmest en sansemæssig oplevelse af FN’s verdensmål.

Andre med

De øvrige daginstitutioner, som har arbejdet med genbrugskunst eller snart skal gøre det, er:

  • Børnehaven Vimmerby, Mejrup
  • Mo2rikken, Holstebro
  • Gazellen, Ejsing
  • Filosoffen, Holstebro

Der er også udstilling af værker på Vinderup Bibliotek og Holstebro Bibliotek i de kommende par uger.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.