Biblioteket udlover dusør for dragenavn

Bibliotekar Ditte Riishøj holder et skarpt øje med, hvornår drageægget bliver udklækket.

Der sker forunderlige ting i byen for tiden – også på Holstebro Bibliotek, hvor en drage er ved at blive udklækket.

NYHED FRA HOLSTEBRO BIBLIOTEK

Det er ikke længe siden, at skelettet fra dragen, der ifølge et gammelt sagn huserede i Holstebro, blev fundet ved Holstebro Museum. Ved samme udgravning fandt man også et drageæg – eller det var det, man først troede.

For ved en senere udgravning dukkede der endnu ét æg op. Det er det æg, man kan se på Holstebro Bibliotek henover sommeren.

– Vi må forvente at ægget klækker på et tidspunkt, og at der kommer en drage ud.  Vi har læst, hvordan man opbevarer et æg af denne type, og er kommet frem til, at hø og guldmønter udgør det rette underlag, siger bibliotekar og drageinteresseret Ditte Riishøj.

Drageægget er blevet overdraget til Holstebro Bibliotek i håb om, at dragen vil blive til en læsedrage. Ditte tilføjer:

– For at være på den sikre side, har vi også suppleret høet og guldet med sider fra gamle bøger. Læsedrager er sjældne, men heldigvis er de ikke af den kødædende-menneskespisende dragefamilie. De foretrækker at spise æselører og sluge gode historier. Børn og voksne behøver derfor ikke at frygte dragen, når den engang dukker op.

Dusør gives

Biblioteket har brug for hjælp til at finde på et navn til den kommende drage, og der vil blive givet en god dusør for det bedste navneforslag. Vil du hjælpe biblioteket med at finde et navn til læsedragen, kan du gå på bibliotekets hjemmeside og skrive dit forslag, eller komme ned på biblioteket og udfylde en seddel med dit forslag.

Efterår med drager og arrangementer

Hvis alt går, som det skal, kan børn og voksne hilse på bibliotekets læsedrage til september, når det nye efterårsprogram for bibliotekets arrangementer bliver udgivet. Det sker lørdag den 1. september i bibliotekets åbningstid.

– Det bliver en vildt spændende sommer og i særdeleshed et spændende efterår. Vi glæder os meget til at se vores drage og præsentere den for kommunens borgere. Vi betragter den allerede som en slags maskot. Derfor håber vi, at den vil falde godt til her hos os, slutter Ditte af.

Læs mere på bibliotekets hjemmeside

Brinks box
Espersen box