Romanforfatter besøger biblioteket

Romanforfatter besøger biblioteket og fortæller om sin prisbelønnede bog

NYHED FRA HOLSTEBRO BIBLIOTEK

Forfatter Jesper Wung Sung fik i efteråret 2017 sit store gennembrud med romanen ”En anden gren” om sine oldeforældres fantastiske og svære kærlighedshistorie.

Onsdag den 7. marts kl. 19.00 kommer han på Holstebro Bibliotek og fortæller om sin roman.

– Vi vil gerne præsentere aktuelle forfattere, og med nomineringen til “DR Romanprisen 2018” og den nyligt vundne pris “De Gyldne Laurbær” er det en højaktuel forfatter, publikum skal møde, fortæller bibliotekar Lisbeth Busk.

Jesper Wung Sung har i 20 år vidst, at han måtte skrive historien om sine oldeforældre. Mest fordi han altid har skullet forklare sit navn. Men det er altså først nu, at den er blevet fortalt.

Baggrunden

I 1902 ankommer San Wung Sung sammen med en gruppe kinesere til København for at blive udstillet i Tivoli. Blandt tilskuerne er Ingeborg, der forelsker sig hovedkulds i den unge kinesiske mand trods kulturforskelle og sprogbarrierer.

’En anden gren’ er en roman om at turde følge sit hjerte. Det er en personlig, gribende og velskrevet slægtshistorie fyldt med atmosfære og fortalt med stor indlevelse i et sansemættet og malende sprog. Det er en kærlighedshistorie på trods. Ingeborg mister sin familie, sit statsborgerskab og sit arbejde som bagerjomfru, men tvivler aldrig på sit valg.

Hvad driver ham

– Hvis man fortsat gider udgive mine bøger, og hvis folk fortsat gider læse mine bøger, så kommer jeg aldrig til at lave andet end at skrive bøger. Årsagen til, at jeg er så overbevist om det er, at jeg ikke er blevet forfatter, fordi det var en barndomsdrøm, eller fordi jeg synes, at det bare er sjovt at være forfatter. Jeg er reelt blevet forfatter – for nu at være lidt højtravende – på grund af et eksistentielt behov, for at jeg kan bearbejde nogle ting omkring tilværelsen, siger han.

Jesper Wung-Sung har skrevet en lang række bøger for både børn, unge og voksne. Han har studeret litteratur, engelsk og dansk på Københavns Universitet, inden han fandt ud af, at han skulle være forfatter.

Billetter

Mens Jesper Wung-Sung voksede op på Ærø, læste han så at sige ingen bøger. Når han kom på skolebiblioteket og blev spurgt, hvilken bog han gerne ville have, svarede han altid: ”Giv mig bare den tyndeste, du har”!

Billetter til en aften i selskab med Jesper Wung Sung kan købes via bibliotekets hjemmeside.

Kayas Pizza box