Ausumgaard: Julehygge og markedsstemning

 

 

3 dage med julemarked

Det er 7. år i træk vi holder julemarked på gården og med knap 90 udstillere kan vi godt love, at det bliver nogle spændende, travle og hyggelige dage på gården.
Vi holder endnu engang åbent 3 dage – nemlig fredag, lørdag og søndag d. 7.-9. december fra kl. 10-16.

Udstillerliste og program kan findes på hjemmesiden.

 

Masser af MAD

Vi glæder os til at kunne invitere til at gå på kulinarisk opdagelse blandt alle fødevarerne på høloftet.
Vi har blandt andet samlet et stærkt udbud af øl og andre drikkevarer til jule – for findes der noget bedre end at købe råvarerne til højtiden direkte hos producenterne?

Mød f.eks. Søstrene Muff, der kommer med deres vildt populære småkagedej. Tina fra Kaffehygge byder på lækker luksuskaffe, the og chokolade. Anders fra Vibegaard byder på saft, sirup, gløgg med mere fra det Sønderjyske. Morsø oliemølle, der kommer med deres fantastiske koldpressede rapsolier
Hos Fur Bryghus finder du både øl og snapse fra Limfjordsøen.
De helt lokale drikkevarer findes blandt andet hos Lehman fra Struer Håndbryg og Niels fra Geddal Gaardbryggeri. Julevinen kan du finde hos både Vino & Co. og Vedovo Vine. Og så har vi igen i år mjød med på julemarkedet – fra Udgaards Bryghus i Holstebro.
Som altid er Bageriet Max klar med nybagte brød og kager. Ostemesteren fra Struer byder på et væld af forskellige oste og specialiteter. Dansk And og Jyske Råvarer tilbyder juleand i forskellige varianter, og hos Vesterhavsoksen er der godt oksekød til enhver lejlighed.
Hos os på Ausumgaards stand kan du selvfølgelig finde flere af de mange uundværlige ingredienser til en traditionsrig julefrokost og/eller middag. Her er flæskesteg, medisterpølse, leverpostej, rullepølse, skinker, julesylter og meget mere af velfærdsgrise fra gården.
Der er også mulighed for at købe økologiske grøntsager fra Forbæk Økogrønt, æblemost fra Kræmmergaard, fisk fra Erling Grønkjær Fiskeeksport i Hanstholm, gode bolcher og meget andet.

Gaveideer og godt håndværk

Vi håber på at kunne inspirere til spændende julegaver med lækre produkter fra lokale producenter og forhandlere. I gårdens gamle stalde og på festloftet kan du finde alt lige fra lækkert interiør til keramik, pileflet, smykker, børstenbinderi, glaskunst, outdoor- og jagttilbehør, flotte lammeskind, tøj til både hverdag og fest. Her er selvfølgelig også masser af håndlavet julepynt, smukke blomsterdekorationer, nisser og meget, meget mere.

Igen i år deltager IsSkaberiet med smukke juleinstallationer af is, lys og farver – inspireret af julen og naturen – og vi glæder os meget til at opleve Anne Maries kreationer i vores gamle bygninger.

Julemarked for børn

I vores juleværksted i cafeen kan børnene bage fine kagemænd og koner sammen med Juliane Dixen fra Den Store Bagedyst. Juliane har også lavet et flot mesterværk, som en heldig vinder kan tage med sig hjem lørdag og søndag.
Børnene kan også hygge sig med at møde vores to hyggelige gårdnisser, “Skidt” og “Pyt” rundt omkring på gården.
I maskinhuset er der klappedyr og en stor halmborg, der indbyder til leg.
I smedjen kan børnene komme tæt på det gamle smedehåndværk, når Vestjysk Smedelaug holder liv i essen. Over hele julemarkedet kan man gå på skattejagt og deltage i lodtrækningen om en fin præmie.

Et lille tilbageblik på julemarkedet i 2015.
Vi håber, at vi kan skabe ligeså meget hygge og stemning i år

Praktiske oplysninger om julemarkedet

Pris og åbningstider
Vi håber, at rigtig mange kigger forbi julemarkedet i løbet af weekenden.
Vi har åbent 3 dage, nemlig fredag, lørdag og søndag d. 7.-9. december – alle dage fra kl. 10-16.
Prisen for entre er
– 50 kr. for voksne,
– 20 kr. for børn mellem 3-15 år
– børn under 3 år gratis.

Parkering
På en bondegård som vores kan det være vanskeligt at skabe de perfekte rammer for parkering, når vi byder mange mennesker indenfor til markeder. Vådt vejr og plusgrader kan give et blødt underlag rundt omkring. Men vi har efterhånen rigtig mange parkeringspladser på fast underlag omkring det nye biogasanlæg. Derudover har vi forbedret adgangen til vindmøllepladserne, så man nemmere kommer dertil og fra. Og som sædvanlig kører vi shuttle til indgangen med traktor og vogn, hvilket plejer at være et hit hos både store og små.
Vi opfordrer dog som altid til at man iklæder sig praktisk fodtøj, hvis der skulle være lidt vådt rundt omkring. Og så håber vi ellers på lidt let frost – både for hyggens og for parkeringens skyld 🙂
Vi har i år allieret os med en lokal skoleklasse, der sammen med deres forældre stiller et hold til at dirigere parkeringen og på den måde tjener en portion penge til deres lejrtur til Bornholm næste år.

Du kan finde flere praktiske oplysninger om julemarkedet på vores hjemmeside.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box