Ausumgaard: Det nye år er godt i gang

Januar i Danmark kan føles grå og lang. Ovenpå en december, hvor de fleste har haft travlt med forberedelser til julen, klargøring til juleferie, familiesammenkomster, julefrokoster, nytårsfest – ja så kan januar nemt komme til at virke som en totalt modsætning. De store, festlige måltider er skiftet ud med hverdagsmad og sunde nytårsforsæt, vejret er overvejende gråt – og det er blevet hverdag igen.

Men tænk – at vi allerede er 3 uger inde i 2018. Her på gården går tiden sjældent langsomt, og alle mand er fuldt optaget af forskellige projekter – også i januar.

Et af vores nyeste tiltag på gården er åbningen af en “Madsamling”. Vi har i flere måneder arbejdet på at kunne åbne for dette nye koncept, som er i fuld gang ude i Europa og flere steder i Danmark – og som nu også kommer til Vestjylland for første gang.

Flere lokale fødevarer på Ausumgaard i 2018


Formålet med en Madsamling er at gøre de lokale fødevarer fra området mere tilgængelige for alle dem, der gerne vil handle lokalt.
Konceptet er egentlig startet i Frankrig – men gennem de seneste år har det spredt sig til det meste af Vesteuropa, og i 2017 er flere Madsamlinger dukket op i Danmark.
Vi og en flok andre fødevareproducenter vil gerne være med til at skubbe konceptet i gang her i Vestjylland – og vi håber at forbrugerne i området vil tage godt imod ideen.

I første omgang er følgende producenter med til at starte Madsamlingen på Ausumgaard op:
– Ostemesteren, Struer
– Bageriet Max
– Venø Kartofler og Lam
– Venø Seafood
– Fish & Moore
– Staarup Haandbryg
– Honningdrengene
– Forbæk økogrønt
– Hveddegaard bondegaardsis
– Modavi vin
– Bjarnes Frø og planter

I denne uge åbnede vi for salget på Madsamling.dk. Her kan man indtil på tirsdag bestille varer fra alle producenterne – og varerne hentes derefter nemt og bekvemt på gården på torsdag mellem kl. 15.30-17.30.

Indvielse på torsdag kl. 15.30-17.30
Vi holder også en officiel åbningsevent, hvor man kan komme og møde alle producenterne og få udleveret de bestilte varer. Helt ekstraordinært er åbningsdagen også et lille torvemarked – så på torsdag kan man også handle varer uden at have bestilt på forhånd.
Vi håber, at mange kigger forbi og har lyst til at se og høre lidt nærmere om konceptet og alle producenterne, der står bag. Vi byder på lidt godt til ganen til alle, der kigger forbi.

Hver uge vil man efterfølgende kunne bestille og afhente varer her på gården.

Er du nysgerrig på konceptet, så håber vi at du vil gå ind på hjemmesiden og tilmelde dig Madsamlingen her på Ausumgaard. Det er gratis at være med – man betaler kun for de varer, man bestiller.
Og du kan stadig nå at købe varer til åbningen på torsdag. Salget er åbent indtil tirsdag aften.

Vi håber, at I har lyst til at kigge forbi kalvestalden på torsdag mellem kl. 15.30-17.30.
Se mere om åbningsdagen her.
Kayas Pizza box
Kayas Pizza box