Anne, Sanne og Lis begejstrer tusindvis med deres genforening

Anmeldelse: Anne, Sanne og Lis, Ceres Arena, Aarhus

Vejret var gråt, og det var rigtig mange af af fredagens koncertgængere også blevet i toppen. Alligevel har Anne, Sanne og Lis formået at sælge 65.000 billletter til deres genforeningsturné, der startede torsdag aften med en koncert i Aalborg. Næste stop var Ceres Arena.

Stemmerne er ikke, hvad de har været… Sannes er ikke med den kraft, vi husker. Anne har ikke den samme luft, og Lis kan ikke gå så højt op, som hun kunne i 80’erne. Men de kan stadig noget, og det show, der var sat sammen, fik alle i hallen til at hygge sig og sendte dem tilbage til en tid, hvor de alle var noget yngre.

Vi skal lige i gang
Dagens koncert blev skudt i gang med et flot show med lys, band og tre damer i hopla. Helt igennem godt skruet sammen, men det manglede noget gang i den. Første nummer var ‘You’re crazy’, hvor Anne, Sanne og Lis dog fik sunget sig ind til publikum, som var vilde med, det de så og hørte, og ‘Kærlighed og empati’, der er ny tekst på et gammelt Anne Linnet Band-nummer, er helt igennem et godt nummer. Men der var ikke noget af det, der fik de mange fremmødte til danse mere end lidt rytmisk bevægelse på stedet. Det va ikke helt det, jeg havde ønsket af de tre største kvinder i dansk pop- og rockmusik, og efter ca. en halv time tog guitaristen Lars Olson spotlightet, og gav de tre damer mulighed for tøjskift og lidt luft.

Da de så igen kom på scenen, leverede de nogle af de store hits, der har gjort dem til, det de er i dag.

Sanne Salomonsen gav den gas til ‘Det ikke det, du siger’, Anne Linnet fik sit keyboard ind, og ‘Glor på vinduer’  fik folk i salen med, og stemningen steg. Lis Sørensens stemme er absolut den bedste af de tre, og kæmpehittet ‘Mine øjne de skal se’ trak alle i hallen med. For folk fik, det de var kommet efter.

Se billeder fra koncerten HER.

Klapsalver uden dans
Anne, Sanne og Lis har med et flot show leveret varen. Det var måske ikke helt en musikalsk Superoplevelse, men et solidt show med et godt band. Trods en sløv start, kom sætlisten med de hit, publikum forventede, og gerne ville synge med på. Jeg talte med nogle stykker efter koncerten, som alle var tilfreds med det de fik. ”De er jo heller ikke helt nye” lød det fra en kvinde, der var vokset op med Anne, Sanne og Lis, og havde taget sin mor med til koncerten. Hvilket nok giver et meget godt billede af publikummet, for der var ikke mange under 30 tilstede, til den fuldstændigt udsolgte koncert i Ceres Arena. Til gengæld fik publikum, det var kommet efter: De tre største kvinder i dansk pop- og rockmusik, masser af hits fra den gang, et flot show og nostalgi.

I aften (lørdag) gør de det hele igen i Ceres Arena, hvor der stadig er få ledige billetter. Det er der også til på fredag (24. maj), hvor turen går til Herning og Jyske Bank Boxen. Herefter er det Odense, hvor der igen venter en udsolgt koncert, inden de to koncerter i Royal Arena i København. Her er den første udsolgt mens der stadig er billetter at få til ekstra koncerten den 1. juni. Herefter går turnéen videre til de forskellige mange musikarrangementer hen over sommeren, hvor de blandt andet kan opleves til Open Air i Holstebro i slutningen af juni og på Smukfest i august.

Vurdering
Det var god underholdning, og det ramte målgruppen. Stemmerne viste, som forventet, tegn på, at de har været i gang i noget tid, og det skal ikke trække betydeligt ned. 40 minutter er lang tid at skulle vente på de store klassikere, og den prioritering trækker lidt ned. Både på publikummets investering i showet, og på min bedømmelse. I en perfekt verden, ville de have leveret det show, jeg så i dag, med den energi, de gav, da de sidst optrådte sammen i Aarhus, tilbage i Stakladen i 1982. Det kunne have været noget til historiebøgerne, men det må jeg nøjes med at drømme om.

3 store stjerner ud af 5.

BANDMEDLEMMER (ud over Anne, Sanne og Lis):

Claes Antonsen – Drums and band Leader
Poul Reimann – Keys and band Leader
Jonas Krag – gtr og band Leader
Annika Askman. Keys og kor
Vicky Singh – GTR og kor.
Jakob Christensen – Bas
Mark Linn – Kor
Julie Lindell – Kor
Thomas Edinger – sax
Yulieski Gonzales – Trumpet.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box