Altamira Studio Teater: Handlinger uden ord

Altamira Studio Teater gæstespiller på Odin Teatret.

Det internationale Altamira Studio Teater opfører to forestillinger på Odin Teatret

Altamira Studio Teater, der har sin base i Holstebro, præsenterer to forskellige forestillinger på Odin Teatret i begyndelsen af december.

Det drejer sig om stykkerne Playroom – handlinger uden ord torsdag den 6. December kl. 19.00 og fredag den 7. december kl. 18.30 og By Heart – teaterkoncert til en anden gang lørdag den 8. december kl. 19.00.

Playroom

Playroom – handlinger uden ord er udelukkende en visuel og musikalsk forestilling. Den er baseret på skuespillernes kropslige og musikalske handlinger og er inspireret af pantomime og klovneteknik. Forestillingen foregår på et poetisk og teatralsk sprog, som egner sig lige godt til børn, unge og voksne – fra 10 år og op.

I stykket befinder to skuespillere sig i deres omklædningsrum og forbereder de sidste detaljer før prøven. Pludseligt bliver en rød og en blå dukke ”kastet” ind i en sort firkant på scenen – et lukket rum, som dukkerne ikke kan slippe ud af. De har glemt, hvor de kom fra, og de ved ikke, hvor de skal hen. De føler de sig fortabte i deres ensomhed og forladthed på det ukendte og potentielt farlige sted.

En musikalsk dukkefører trækker i ly af mørket i skæbnens gådefulde tråde, mens han slår tiden for lykke og ulykke.

Dukkerne tvinges til at mødes i det lille, lukkede rum. De føler begær og afvisning, nysgerrighed og aggressivitet over for hinanden. De tiltrækkes og frastødes. Verden og dens uendelige konflikter er i højeste grad nærværende i den lille, sorte firkant.

Efter en række overraskende hændelser finder dukkerne til sidst en måde at komme ud af rummet på. Prøven slutter, og de to skuespillere forlader omklædningsrummet sammen med musikeren. Teatret har dannet ramme for et møde med ”den anden”.

By Heart

By Heart – teaterkoncert til en anden gang er en forestilling om kærligheden, nutiden, fortiden og fremtiden og det at tro på noget, når det næsten ikke giver mening. Forestillingen opføres på engelsk og henvender sig til voksne.

På scenen befinder en gammel kvinde og en gammel mand sig. De er gademusikanter og gennem deres klovneagtige musik og poetiske tekster fra det 20. århundredes litterære tradition, bl.a. T. S. Eliot, Samuel Beckett og Primo Levi, får de de sidste 100 års historie og begivenheder til at passere revy. Vi oplever det hele: kærlighed og oprør, bøn og gråd, håb og desillusion.

Playroom – handlinger uden ord varer cirka 60 min. By Heart 50 min. Begge forestillinger er instruerede af Pierangelo Pompa (Italien), som også står for dramaturgien. I Playroom medvirker skuespillerne og musikerne Domenico Mannelli (Italien), Sara Moscardini (Italien) og Barbara Tholozan (Frankrig). I By Heart – teaterkoncert til en anden gang kun Domenico Mannelli og Barbara Tholozan.

De to forestillinger er samproducerede med Nordisk Teaterlaboratorium

Brinks box