Afsløring af drageskelet

Holstebro Museum og Odin Teatret står bag sommerens store satsning Dragen Kommer.

Med projektet Dragen Kommer inviterer Holstebro Museum og Odin Teatret alle til at udforske sagnet om Skt. Jørgen og Dragen og tilknytningen til Holstebro.

Afsløringen af drageskelettet er startskuddet på sommerens store satsning Dragen Kommer, som løber fra den 2. juni – 28. juli med forskellige arrangementer i Holstebro.

Lørdag den 2. juni kl. 12-16 inviterer Holstebro Museum og Odin Teatret alle interesserede indenfor på Holstebro Museum, hvor drageskelettet kan ses, og man kan møde de internationale forskere, som arbejder med udgravningen.

Dragen Kommer

I løbet af sommeren afprøver Holstebro Museum helt nye måder at formidle lokalhistorien på. Sammen med Odin Teatret har vi sat os for at udforske sagnet om Skt. Jørgen og dragen og tilknytningen til Holstebro.

Igennem teater, fortællinger, leg og kunst kredser vi omkring Holstebros oprindelse samt byens og borgernes mentalitet.

Vi inviterer alle til en sand folkefest, hvor vi sammen hylder Holstebro og dykker ned i historien for at finde ud af, hvordan Skt. Jørgen og dragen præger byen i dag. Sammen finder vi ridderne, prinsesserne og heltemodet i den moderne by.

Baggrund

Holstebro Museum er i øjeblikket lukket på grund af ombygning, og vi arbejder på at fortælle historier på nye og anderledes måder. Mod øst står Viborg Museum i samme situation. Det er oplagt at bruge sådan en lukketid til at tænke nyt og kigge på andre formidlingsinstitutioner og deres metoder til at få historierne fortalt.

Og hvad er næsten mere oplagt end at skele til teatrene og deres arbejdsmetoder? Det er netop, hvad vi har gjort! Viborg Museum arbejder lige nu på et projekt sammen med teatret Carte Blanche, og vi her i Holstebro arbejder sammen med Odin Teatret.

Sammen har vi skabt projekter, som skal styrke historiefortællingen ved at understøtte en kulturoplevelse, der er oplevet i et fællesskab.

Projektet er støttet af Region Midtjylland.

Fakta

  • Hvor: Holstebro Museum, Museumsvej 2B, 7500 Holstebro
  • Hvornår: Lørdag den 2. juni kl. 12-16
  • Parade: Odin Teatret laver en parade fra Rådhuset til Holstebro Museum kl. 12. Følg gerne med paraden til museet
Kayas Pizza box
Kayas Pizza box