TRE SKYTTER TIL ARGENTINA

Holstebro Bueskytteforening er flot repræsenteret ved det kommende Ungdoms-VM

NYHED FRA HOLSTEBRO ELITESPORT & SPORTSAKADEMI

Selv om Holstebro Buekytteforening er relativt lille og blot har 75 medlemmer, er det en klub med store ambitioner. Tilsyneladende har klubben også noget at have ambitionerne i.

Til det nærtstående ungdoms-VM i Rosario i Argentina har klubben fået hele 3 bueskytter udtaget. De tre skytter er: Kirstine Danstrup Andersen, Lea Mogree Nissen og Rasmus Brynning. De er alle recurve-skytter og udgør sammen med 4 andre recurve-skytter og 6 compound-skytter det danske ungdomslandshold, som skal repræsentere Danmark i Argentina.

Løfter niveauet

Holstebro Buekytteforening er selvsagt utrolig stolt af, at det er lykkedes for den lille klub at få så mange skytter med. Pieter Mogree er både træner for skytterne og far til Lea Mogree.

– Vi indgik i 2016 en aftale med Holstebro Elitesport og Bueskydning Danmark. Aftalen var et 4-årigt partnerskab, hvor hovedoverskriften var ”På vej mod OL 2020”. Én af milepælene i aftalen var at få en skytte fra Holstebro med til senior-VM i 2019. Med udtagelsen af de 3 talentfulde skytter til ungdoms-VM er vi kommet væsentligt tættere på at nå det første mål, siger en meget stolt træner og far.

Én af hjørnestenene i aftalen var ansættelse af tidligere landstræner og sportschef i Bueskydning Danmark og dobbelt OL-deltager, Ole Gammelgaard. Han har siden aftalens start været tilknyttet talentgruppen i Holstebro Bueskytteforening. Ole Gammelgaards træning i samspil med klubtræning og morgentræning i regi af Holstebro Elitesport har været en god cocktail og har været medvirkende årsag til, at niveauet hos skytterne er blevet langt højere.

De glæder sig

De tre unge skytter glæder sig til den store oplevelse, der venter dem forude.

For 18-årige Lea Mogree og 17-årige Rasmus Brynning er det første gang, de deltager ved VM, mens 19-årige Kirstine Danstrup Andersen også deltog ved ungdoms-VM i 2015 i USA. Her blev det til en 17. plads.

Hun kan derfor dele sine erfaringer med de to andre, men glæder sig mindst lige så meget, selv om det nu er 2. gang.

– Jeg håber, at hele det danske hold klarer sig godt, men der er så mange sindssygt gode skytter til det her stævne, og der sker så mange ting hele tiden. Den her gang er jeg dog mere forberedt på al virakken ved siden af, så jeg ved, at jeg skal have fuld fokus på det, det handler om, nemlig bueskydning. Jeg har ikke et egentlig resultatmål, men jeg føler mig godt rustet og klar på opgaven, så jeg er optimistisk i forhold til at nå langt i turneringen. Jeg vil i al fald gøre, hvad jeg kan, siger Kirstine Andersen.

For Rasmus Brynning kom udtagelsen til VM som lidt af en overraskelse. Godt nok havde han skudt kvalifikationskravet, men derfra og til at blive udtaget var der alligevel et stykke vej.

– Jeg blev helt vildt glad, da jeg fik meddelelsen. Det bliver det hidtil største i min bueskyttekarriere, og jeg glæder mig helt vildt, siger Rasmus Brynning.

Og Lea Mogree Nissen supplerer:

– Jeg glæder mig rigtigt meget. Jeg har været med til nordiske mesterskaber 5 gange og World Cup en enkelt gang, men VM bliver rigtig stort, siger Lea.

Det er dyrt

Selv om man i Holstebro Bueskytteforening og hos skytterne og deres familier er utrolig glade og stolte over udtagelsen til ungdoms-VM i Argentina, er der dog også lidt bekymring at spore. De økonomiske udgifter, der er forbundet med at sende 3 skytter til så stort et stævne så langt væk som Argentina, er store.

– Vi er en lille klub med en lille økonomi. Det er svært lige umiddelbart at finde de ca. 100.000 kr., som det koster at sende de 3 skytter til Argentina. Derfor håber vi, at der vil være nogle lokale sponsorer, som vil gå ind og støtte de tre skytter. Uanset hvad kommer de tre skytter afsted, men en økonomisk håndsrækning vil være meget velkommen, siger formand for Holstebro Bueskytteforening Mads Miltersen.

Fakta

  • Rasmus Brynning er 17 år og stiller op i aldersklassen for kadet (16-17 årige). Han har dyrket bueskydning siden 2010. Han har et enkelt individuel DM-guld på sit CV.
  • Lea Mogree Nissen er 18 år og stiller op i aldersklassen for junior (18-20 år). Hun har dyrket bueskydning siden 2011. Hun har 4 individuelle DM-guldmedaljer på sit CV samt 2 guldmedaljer fra nordiske mesterskaber.
  • Kirstine Danstrup Andersen er 19 år og stiller op i aldersklassen for junior (18-20 år). Hun har 4 individuelle DM-guld på sit CV.
  • Ud over guldmedaljerne har alle skytterne vundet masser af medaljer i andet metal ved DM og NM.
Brinks box
Det Gamle Postkontor