Springer du også morgenmaden over? Derfor er den så vigtig

Pressefoto

Næsten hver fjerde dansker springer ofte morgenmaden over

 

“Der er mange udfordringer knyttet til morgenmad. Mere end halvdelen af danskerne spiser ikke morgenmad i hverdagen på grund af manglende appetit, mens knap hver fjerde siger, at de ikke har tid. Derudover er der nogen, som simpelthen glemmer at spise morgenmad, eller som fravælger det for at gå ned i vægt,” siger Mia Bergmann, nordisk chef i Herbalife Nutrition.

Men dine morgenmadsvaner kan få følger resten af dagen. Ifølge Sundhedsstyrelsen kan en god og nærende morgenmad nemlig betyde, at du koncentrerer dig bedre, bliver i bedre humør og får mere energi, sammenlignet med, hvis du springer morgenmåltidet over.

Vi spiser nem og hurtig morgenmad  Da mange danskere vælger at springe morgenmaden over, er det interessant at se nærmere på rammerne for vores morgenmadsvaner.

Undersøgelsen viser, at knap hver sjette dansker bruger mindre end fem minutter på at spise morgenmad i hverdagene. For knap halvdelen af danskerne ender morgenmaden derfor ofte med at bestå af en hurtig bid brød fremfor mere nærende fødevarer som eksempelvis æg, frugt eller en smoothie.

“Når vi stresser igennem morgenmaden og ender med at hurtigspise, betyder det, at måltidet ikke giver os en optimal mæthedsfornemmelse. Det er derfor ikke kun vigtigt at spise en god og varieret morgenmad, men også at tage sig tid til at nyde den.

Samtidig er det vigtigt, at morgenmaden har et højt indhold af protein,da det bidrager til en øget mæthedsfølelse resten af dagen,” tilføjer Mia Bergmann.

Danskerne er klar over, at morgenmad er vigtig Selvom knap hver fjerde springer morgenmaden over i hverdagene, er de fleste enige om, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Selv blandt de danskere, der aldrig spiser morgenmad i hverdagene, mener hver anden, at morgenmaden er vigtigst.

Det er dog ikke alle danskere, der er dårlige til at spise morgenmad. Undersøgelsen viser, at knap 80 procent af danskere mellem 55 og 74 år spiser morgenmad alle hverdage, mens det blandt de yngre kun er omkring halvdelen.

Brinks box