Sønderlandsskolen indviet med solskin, taler og sang

H C Østerby og Nour klipper den røde snor

Fredag klokken 13:00 var alle Sønderlandskolens elever samlet i den indre skolegårds i et dejligt efterårs solskinsvejr. Vejret var perfekt til en  indvielse, som om det var bestilt af Maria Braae, til denne dag alle på skolen havde set frem til.

Borgmester H.C. Østerby bød velkommen til både elver og personale, som dog har brugt skolen i en god måned, men også til andre som var kommet  for at se hvordan resultatet af den 5 år lange process er endt.

H C Østerby fortæller om den gang der var spanskrør i skolen.

H.C. Østerby fortalte i et flot billedesprog om hvordan den gamle Sønderlandsskole blev brugt da den var nybygget i 1952, som jo var på alder med mange af skolens elevers bedsteforældre, var slidt ned efter et langt arbejdsliv. Derfor havde den brug for en genopbyggelse.

Den er blevet virkelig flot

Efter talen skulle den røde indvielses snor klippes over og til det fik H.C. Østerby hjælp fra skolens yngste elev Nour. Da snoren var klippet over blev der sendt balloner op fra den store legeplads der jo ligger oppe på taget af skolen.

 

Ballonopsendelse

Sønderlandsskolen som er musik kunst og kultur skolen i skoledistriktet Holstebro indreby, har jo blandt andet et Harmoniorkester som spillede deres egen “Carumba”.

Cermonien forsatte med endnu tale, som denne gang var formanden for børn og unge udvalget Torben Gudiksen. Han talte ligesom  borgmesteren til børnene i fine billeder, hvor han blandt andet refererede til en anden H.C. og en grim ælling, som nu er blevet en meget smuk svane….

Er der noget Sønderlandsskolen kan, så er det takket være det super gode samarbejde med Holstebro musikskole, at levere fællessang. Første sang blev leveret af indskolingen + 3. årgang, samt sprogklasserne, som sang sangen “Savanne sang.”

Så blev det den forståelig meget stolte skoleleders tur til at holde sin tale, om hvor godt det var at man havde ventet på noget så godt som det der officielt blev indviet, nemlig den sprit nye Sønderlandsskole.

Så fik hele skolen i et stort kor da ellers lige hårene til at rejse sig da de sammen sang ” Giv os lyset tilbage,” med musikledsagelse af skolens lærerband.

Så var der kage i alle klasserne og det fik tømt en ellers flot fyldt skolegård før end man kunne nå at tælle til tre.
Resten af de inviterede, forsatte ind i skolens multisal, hvor der var en indslag fra MGK (musikalsk grundkursus) elever som spillede lækkert baggrunds musik, i mens der blev budt på lidt godt til ganen.

Sidst men ikke mindst, var der der mulighed for en rundvisning på den nye skole hvor 2 band fra Sønderlandsskolens musik valghold spillede.

En super dag at være tilknyttet Sønderlandsskolen hvad enten man er lærer, pædagog, elev eller forældre.

Tillykke med den flotte nye skole til alle

 

 

 

Kayas Pizza box