P2-PRIS TIL OPERA-FESTIVAL

Sangere fra MidtVest Juniorkor tager med til København for at optræde med sang fra Snehvide ved uddeling af P2-prisen for årets nyskabelse. Foto: Ole Mortensen

Efterårets GrowOP!-festival, som bl.a. Operaen i Midten stod bag, får prisen for årets nyskabelse

Operaen i Midten kan med stolthed tage sin del af æren, når P2-Prisen 2018 bliver uddelt ved et stort show i DRs koncerthus fredag den 19. januar.

P2-prisen for årets nyskabelse tilfalder nemlig Danmarks første operafestival for børn og unge – GrowOP! – som Operaen i Midten satte et stort og festligt fingeraftryk på. Det skete i samarbejde med Den Jyske Opera, Figura Ensemble og Børnekulturhuset i Aarhus.

GrowOP!-festivalen var en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Festivalen præsenterede en mangfoldighed af opera målrettet alt fra babyer til teenagere i form af en lang række forestillinger i Aarhus, Herning, Holstebro, Ikast, Struer og på Samsø. Der blev fortalt eventyr på nye måder med ’Hug en hæl og klip en tå’, ’Snehvide’ og den hollandske ’Rødhaps og Ulven’, og der blev fortalt om vold i familien i ’Min far og vrede mand’ og leget med lyd hos ’Fogonogo’.

Der var operaforestillinger opført både af voksne professionelle og af talentfulde børn og unge, der var morgen-operasang flere steder i regionen, på Samsø fik små operakomponister musik på skoleskemaet, og derudover blev der også holdt en seminardag for fagfolk.

Glad og stolt

Operachef i Operaen i Midten, Flemming Vistisen, er meget tilfreds med anerkendelsen:

– Vi mener, at opera er for alle, og vi har efterhånden en del år satset kraftigt på opera for børn og unge. Derfor bliver jeg endnu mere glad og stolt, når festivalen på denne måde anerkendes. Forrige år modtog vi kultur- og undervisningsministeriernes fælles Springfrøpris for vores arbejde med at bruge klassisk musikdramatik i skolen, så nu er der to priser, der markerer og værdsætter det arbejder, vi lægger i at udbrede operaen og vise, hvad kunstarten også kan, siger han.

Ved P2 Prisen 2018 bliver der mulighed for at høre musik og sang fra Operaen i Midtens nye forestilling, Paul Schwartz’ eventyropera ’Snehvide’ med deltagelse af MidtVest Juniorkor, ledet af Flemming Vistisen.

Brinks box
Y Markedsføring