NÅR VOKSNE DRIKKER FÅR BØRN ALKOHOLPROBLEMER

Holstebro Kommune er med i en landdækkende kampagne, der sætter fokus på dét at vokse op i en familie med alkoholproblemer og inviterer bl.a. til ”Respekt-café” den 16. januar på biblioteket.

Alkoholproblemer er noget, som berører mange, men som de færreste taler om – og alt for få søger hjælp.

Mere end 122.000 børn i Danmark vokser op i familier, hvor enten mor eller far drikker for meget. Den gode barndom erstattes ofte af oplevelsen af svigt og utryghed.

Mange ved ikke, at der er gratis alkoholrådgivning og behandling gennem kommunen, og der går i gennemsnit cirka 11 år, før den alkoholafhængige søger hjælp. Holstebro Kommune er derfor igen i år med i den såkaldte Respekt-kampagne.

Mere info – mindre tabu

Center for Rusmiddel og Forebyggelse og Holstebro Bibliotek samarbejder om at sætte spot på emnet og inviterer til ”Respekt-café” på Holstebro Bibliotek, tirsdag den 16. januar 2018, kl. 15.30 – 17.00

Her kan du bl.a. få en kop kaffe og en snak med en tidligere alkoholafhængig og dennes pårørende, som begge har benyttet sig af de forskellige tilbud, som alkoholbehandlingen i Holstebro Kommune tilbyder, ligesom du vil kunne møde en alkoholbehandler herfra.

– Med arrangementet ønsker vi at skabe fokus omkring problemet ud fra de forskellige parters oplevelser og oplyse om de gratis tilbud, vi har i kommunen. Men arrangementet bunder i høj grad også i et ønske om at aftabuisere et emne, siger Annika Skrubbeltrang, der er forebyggelseskonsulent ved Center for Rusmiddel og Forebyggelse.

Mange danskere har alkoholproblemer tæt inde på livet, så for biblioteket er det helt naturligt at gå med i kampagnen og lægge lokaler til café-arrangement og kampagnematerialer:

– Da vi er et sted, hvor der kommer rigtig mange mennesker, er det oplagt at gå ind i samarbejdet omkring alkohol og misbrug. Vi viser også flere gange en helt ny 20 minutters kortfilm om emnet, fortæller Iben Østerbye, der er formidler på Holstebro Bibliotek.

  • Respekt-kampagnen er et samarbejde mellem Alkohol & Samfund og TrygFonden
  • Det er fjerde år i træk, at kampagnen ruller over hele landet – i år fra den 11. januar
  • Kampagnens formål er at oplyse og motivere flere til at søge hjælp til alkoholproblemer.

Læs mere på www.hope.dk

Brinks box
Revision Limfjord 02/10 sb