KOM I MUSIKALSK JULEHUMØR PÅ BIBLIOTEKET

Holstebro Bibliotek markerer julehøjtiden i ord og toner med kendt korværk

NYHED FRA HOLSTEBRO BIBLIOTEK

Du kan komme, når Holstebro Bibliotek mandag den 4. december kl. 19 slår de første toner an til det kendte korværk “Juleoratorium”.

Korværket af Johan Sebastian Bach bliver gennemgået i ord og toner med hjælp fra organist Niels Bitsch Nielsen.

– Hver familie og person har sine egne traditioner i julemåneden. For nogle er det måske at besøge et af de mange julemarkeder. For andre er det at sætte et bestemt stykke musik på anlægget. Biblioteket vil gerne tilbyde levende musikformidling og samtidig markere, at julen nærmer sig. Til denne aften har vi allieret os med Holstebro Kirkes organist Niels Bitsch Nielsen, der har en stor erfaring og viden inden for musikken, siger leder af Formidling og Oplevelse Gitte Lassen.

Sammen med G. F. Händels ’Messias’ er Johan Sebastian Bachs ’Juleoratorium’ blandt de mest populære korværker, der knytter sig til julen. I løbet af aftenen vil der blive serveret varme drikke og juleklejner. Billetter kan købes via bibliotekets hjemmeside.

Erfaren musiker

Niels Bitsch Nielsen er født i 1961. Han er uddannet som organist på Det jyske Musikkonservatorium i Århus. Senere videreuddannede han sig på cembalo og orgel hos internationalt førende organister og cembalister.

Niels Bitsch Nielsen har siden 1986 arbejdet som organist. Først ved Brabrand kirke ved Århus, senere ved Præstø kirke på Sydsjælland. Siden september 2001 har han været ansat ved Holstebro kirke som organist og leder af kirkekoret.

Han har medvirket ved talrige koncerter med flere opførelser af bl.a. Bachs “Clavierübung III”, Nicolas deGrignys’ “orgelmesse”. Niels Bitsch Nielsen har på cembalo først og fremmest fungeret som kammermusiker med forskellige danske musikere. I 1999 indspillede han en cd med titlen “Carsten Lund orglet i Præstø kirke” med fransk, tysk og italiensk barokmusik.

Brinks box
Midtpunktet Thyholm