Jydske Dragonregiment: Kampmiljø i Oksbøl

1. kampvognseskadron (Niels Kjeldsen) deltog i denne uge på missionsorienteret uddannelse i Oksbøl.

Af presse- og informationsbefalingsmand
oversergent T. Anker

I denne uge var redaktionen kørt langt ud på heden i Oksbøl, for bl.a. at overvære artilleribeskydning og over- og forbiskydning.

1. kampvognseskadron står pr. 1. januar 2018 i 30 dages beredskab, til at blive udsendt på mission. Eskadronen skulle i den forbindelse deltage i missionsorienteret uddannelse, for at honorere nogle af de kvalifikationer der kræves på en mission.

Over- og forbiskydning foregik ved at eskadronen først blev placeret på en linje ude i terrænet og dernæst bag en vold. Så lå der skytter med forskellige våbentyper og kaliber placeret på 300, 600 og 800 meters afstande ude i terrænet. Skytterne skød både enkeltskud og salver af sted, derved skulle soldaterne lære at lytte og vurdere afstanden til fjenden.

Ved artilleribeskydningen modtog soldaterne først en orientering inden eskadronen blev placeres i et shelter, derefter blev der også sprængt granater i forskellige størrelser og på forskellige afstande og derved at lytte og vurdere afstande. Afslutningsvis fik soldaterne forevist ødelæggelserne udenfor shelteret efter sprængningerne.

Over og forbiskydning

Brinks box
Hjerm Kunstgalleri box gif