AARHUS SYMFONIORKESTER

Beethovens 7. symfoni og Mozart “mini-opera”

Med overlegent greb om virkemidlerne dyrker den klassiske musiks absolutte mestre intensiteten og inspirationen. Fra det sublime overskud i Mozarts mange toner til den ultimative enkelhed hos Beethoven: Ved denne koncert møder vi musik med enkelhed og overflod. Først får vi en hel opera på kun ti minutter i Mozarts koncertarie Ch’io mi scordi di te? – og hvilken én af slagsen! Her får solisten lov til at folde sig ud i fuldt flor. Det samme gælder for koncertarien Ah! Perfido. Den er skrevet af en blot 26-årig Beethoven, hvis store idol tydeligvis var – Mozart!

I Beethovens 7. symfoni er komponisten dog trådt fuldstændig ud af Mozarts skygge og er helt sin egen. Her demonstrerer Beethoven overlegent og med fuldendt afmålthed, hvor uendelig meget man kan få ud af uendelig lidt. I hvert fald, hvis man hedder Beethoven. Symfonien er intens, inspireret og original – og faktisk komponistens eget yndlingsværk.

Fra den ene musikalske yderlighed til den anden; her ser vi, hvorfor Mozart og Beethoven er komponister, som vi vender tilbage til igen og igen.

Dirigent: Eun Sun Kim

Solist: Guanqun Yu, sopran

 

Program:

  • Mozart – Koncert-arien Ch’io mi scordi di te?
  • Beethoven – Symfoni nr. 7 og koncert-arien Ah! Perfido
  • Pris: 195 DKK
  • Sted: Holstebro – Teatersalen
  • Spilleperiode: 16/09/2017 15:00
Brinks box
X1 Gaardhøje box ny